Povijest

od 1989 pa do danas...

Vratit ćemo se nekoliko koraka unatrag, točnije u 80-e godine prošlog stoljeća, kada je Bosna i Hercegovina, u pogledu jakih alkoholnih pića, isključivo ovisila o proizvodnji prirodnih rakija, uglavnom proizvedenih u kućnoj radinosti.
Prepoznavši pravi moment za poslovnu investiciju upravo u ovu granu, 1989. godine gospodin Marinko Sulić u Čitluku osniva tvrtku Bobita Co (tadašnji naziv firme je bio Badel Bobita), čija je osnovna djelatnost bila prodaja alkoholnih pića, uglavnom proizvoda tvrtke Badel 1862 d.d. Zagreb, za tržište Bosne i Hercegovine.

1995. godine, Bobita Co d.o.o. se odlučuje na proširenje djelatnosti kupovinom postrojenja za proizvodnju i punjenje mini pakiranja jakih alkoholnih pića za područje Bosne i Hercegovine.
Bobita Co d.o.o. 1999. godine seli u novoizgrađeni objekt, i započinje s radom na dvjema novim automatskim linijama, koje, upotpunjenje već postojećom linijom za mini pakiranja, čine jedno kompaktno, u potpunosti automatizirano postrojenje za proizvodnju i punjenje jakih alkoholnih pića.

Kapacitet svake pojedinačne linije jeste 5.000 boca na sat za pakiranje od 1,0L, odnosno 3.000 boca za mini pakiranje. Za skladištenje sirovine koriste se posude od inox čelika, a kapacitet im se kreće od 5.000 pa čak do 210.000 litara tekućine.
Gotov se proizvod prije punjenja hladno stabilizira i filtrira kako bi se postigla visoka kvaliteta i čistoća, a zatim se doprema na proizvodne linije i puni u boce. Sustav pakiranja boca u kartonsku ambalažu je također automatiziran i kao takav jedan od svega nekoliko na području cijele Bosne i Hercegovine. Time se postiže originalnost, zaštita i kvaliteta, kako tvrtke tako i njezinih proizvoda.

Veliki skladišni prostor, tehnička potpora i sama lokacija tvornice omogućavaju lak prihvat i otpremu repromaterijala i gotovih proizvoda.